YouTube ondersteunt vanaf vandaag High Dynamic Range (HDR) voor hun video's. Dit maakte het Amerikaanse videoplatform vandaag bekend.

HDR geeft video's een hoger contrast, meer scherpte en gedetailleerder licht en schaduw. Daarnaast zijn HDR-video's doorgaans helderder en bevatten ze een breder kleurengamma. High Dynamic Range wordt in de wereld van foto- en videografie gebruikt om lichte en donkere objecten beter vast te leggen in één beeld. Lees ook: De handigste sneltoetsen voor YouTube-fanaten.

Geschikt

Veel gebruikers zullen nog weinig merken van YouTube’s nieuwste functie, aangezien je wel een apparaat moet hebben die HDR ondersteunt zoals de Chromecast Ultra. Toch kunnen de nieuwste televisies en monitoren wel HDR ondersteunen, waardoor de techniek in de toekomst steeds gangbaarder zal worden.

Het is niet zo dat eigenaars van oudere schermen helemaal niets zullen merken van de HDR-ondersteuning in YouTube. HDR-video’s bevatten fellere kleuren en deze kunnen de meeste schermen wel gewoon weergeven, waardoor video’s met HDR evengoed mooier zijn dan ‘normale’ 4K-video’s.

360

De laatste grote upgrade die YouTube implementeerde voor de komst van HDR was het ondersteunen van video’s in 360 graden. Deze techniek wordt tot op heden voornamelijk op smartphones gebruikt en is onmisbaar bij het afspelen van Virtual Reality-video’s.

Video's

Benieuwd hoe een HDR-video eruitziet?

over apen kun je in 5K-HDR bekijken met 60fps.

Een

gaat over Redwood en kun je bekijken in maar liefst 8K-HDR!.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten