Zo controleer je of jouw systeem Meltdown- of Spectre-safe is

© PXimport

Zo controleer je of jouw systeem Meltdown- of Spectre-safe is

Geplaatst: 15 februari 2018 - 09:32

Aangepast: 13 december 2023 - 15:27

Mark Gamble

G Data heeft een handig tooltje uitgebracht waarmee je direct kunt zien of jouw computer kwetsbaar is voor de Meltdown- en Spectre-bugs.

Met de tool van G Data wordt gecontroleerd of jouw systeem en de combinatie van het BIOS en processor de gevaarlijke bugs Spectre en Meltdown bevatten.

Tool downloaden

De tool voor Windows bestaat uit een eenvouidig exe-bestand dat je na het downloaden meteen kunt uitvoeren. Via deze link kun je het tooltje downloaden.

Na het starten word je pc direct gescand en zie je meteen of jouw pc kwetsbaar is voor de bug(s). Let wel, de G Data-tool repareert je computer niet, maar geeft wel aanbevelingen over wat je moet doen om het lek te dichten. Meestal gaat het dan om een update voor het BIOS van je computer. De tool werkt voor Windows 7, 8, 10 en alle Server-edities vanaf 2008.

Microsoft

Microsoft bracht al eerder een soortgelijke tool uit als onderdeel van het Windows Analytics-systeem, dat beschikbaar is voor systeembeheerders. Gewone gebruikers kunnen deze variant echter niet gebruiken, waardoor die van G Data een goed alternatief is.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000