Zo installeer je thema’s voor Windows 10

Door: Stefanie Katzenbauer | 03 september 2020 06:05

Windows 10 thema installeren
Nieuws

Het is natuurlijk altijd leuk wanneer je de vorm en kleur van je computer kunt personaliseren. Met een leuk uiterlijk wordt je computergebruik tenslotte nog aantrekkelijker. Thema’s instellen in Windows 10 is een handige manier om je PC compleet aan te passen naar jouw eigen smaak. Hoe je Windows 10 thema’s kunt installeren, leggen we je in dit artikel uit.

Microsoft thema’s

Natuurlijk heeft Microsoft zelf thema’s ontworpen die je via hun eigen website kunt downloaden. Deze thema’s geven je mogelijkheden om de achtergrond van je laptop of PC aan te passen, een kleurschema voor je menu’s te gebruiken en ook de meldingsgeluiden naar eigen smaak aan te passen. Het handige van deze thema’s is natuurlijk vooral dat je niet zelf het wiel hoeft uit te vinden en gewoon gebruik kan maken van een kant en klaar, oogstrelend product.

Op de website van Microsoft kun je door verschillende soorten thema’s bladeren. Al deze thema’s zijn gesorteerd in verschillende categorieën zodat je makkelijk en overzichtelijk kunt zoeken naar het thema van jouw smaak. Het enige nadeel is dat je geen preview krijgt van het thema en dus zul je een beetje op de gok moeten downloaden.

Windows 10 thema installeren

Thema downloaden en installeren

Heb je er een gevonden die je wel wat lijkt? Dan hoef je simpelweg op de link te klikken om het thema te downloaden. Ga vervolgens naar je downloadmap en dubbelklik op het bestand om het thema te installeren. Vervolgens opent het instellingenmenu en kun je hier nog de laatste aanpassingen aan het thema maken. Hier krijg je ook voor de eerste keer te zien hoe het thema er daadwerkelijk uitziet.

Windows 10 thema installeren

Overigens kun je ook naar je personalisatie-instellingen gaan door op een willekeurige plek op het bureaublad met je rechtermuis te klikken en te kiezen voor ‘aan persoonlijke voorkeur aanpassen’. Je kunt van elk thema de achtergrond, kleuren en geluiden aanpassen naar eigen inzicht, of je laat het thema gewoon zoals het is.

Je kunt je thema’s altijd terugvinden onder de instellingen van Windows onder het kopje ‘persoonlijke instellingen’ en vervolgens ‘thema’s’ te selecteren in het linker menu.

0 Reactie(s) op: Zo installeer je thema’s voor Windows 10

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.