Zo koppel je Samsung Gear met je iPhone

© PXimport

Zo koppel je Samsung Gear met je iPhone

Geplaatst: 9 januari 2017 - 08:16

Aangepast: 24 november 2022 - 12:20

Lub Snoek

Het is nu mogelijk om de Gear-smartwatches van Samsung te koppelen met iPhone. Eigenaars van een iPhone kunnen de app Samsung Gear S in de App Store vinden.

App Store

Gebruikers kunnen de Samsung Gear S app downloaden in de voor de Gear S2 en Gear S3. De sportfanaten kunnen de Samsung Gear Fit app installeren om de Gear Fit2 te koppelen met iOS. Beide apps staan in de App Store. Om de smartwatches van Samsung te koppelen met je iPhone, moet je wel in het bezit zijn van een iPhone 5 of nieuwer, met iOS 9 of hoger. Lees ook: CES 2017: Zenfone 3 Zoom en Zenfone AR.

Na het koppelen kun je gebruik maken van alle functies die de smartwatches ook op Android hebben. Zo werken de ingebouwde GPS, hoogtemeter en snelheidsmeter gewoon via de app.

Installeren

Om je Gear te koppelen, installeer je eerst de Samsung Gear S app via de App Store. Zet de smartwatch aan en wacht tot deze is opgestart. Na een tijdje verschijnt de melding dat je de Gear S app moet opstarten op je smartphone. Als je de app voor het eerst opstart, begeleidt de app je door het proces van het zoeken naar een Gear S smartwatch.

Zo koppel je Samsung Gear met je iPhone-15082296

© CIDimport

Nadat de Gear in beeld verschijnt, selecteer je deze en wacht je tot de apparaten verbinding hebben gemaakt. Op beide schermen verschijnt nu een code, als deze aan elkaar gelijk zijn klik je op OK.

Oproepen

Nu de smartwatch is gekoppeld, kun je bijna alle functies van de Gear S gebruiken. Het enige wat nog niet kan, is oproepen beantwoorden met de Gear. Om dat te activeren, moet je de iPhone loskoppelen van de smartwatch.

Zo koppel je Samsung Gear met je iPhone-15082296

© CIDimport

Zo koppel je Samsung Gear met je iPhone-15082296

© CIDimport

Ga naar Instellingen – Bluetooth. Verbreek de verbinding met de Gear S. Staat de smartwatch nog tussen Mijn apparaten? Druk dan op het i-icoontje en druk op ‘vergeet dit apparaat’. Nu de Gear S weer tussen Andere apparaten staat, maak je verbinding met de smartwatch. Door deze tweede koppeling, kun je ook oproepen beantwoorden met de Gear S.

Zoals de melding al zegt, moet je de Gear S app actief laten om gebruik te blijven maken van alle functies.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000