Zo werkt Gboard's zwevend toetsenbord in Android

Door: Randolf Bouwma | 23 oktober 2018 11:11

Nieuws

Google geeft je een extra mogelijkheid om het Android-toetsenbord naar wens aan te passen. Nieuw in versie 7.6 van het Gboard is de optie om het digitale keyboard te laten 'zweven'. Het zwevend toetsenbord van Gboard werkt als volgt.

Om Het zwevende toetsenbord te kunnen gebruiken in Android, moet je natuurlijk Gboard op je smartphone of tablet hebben staan. In de instellingen (of wanneer je de app opent) kun je checken of het ook je standaardtoetsenbord is.

Open een willekeurige app waarin je kunt typen, zoals je internetbrowser of WhatsApp. Zodra je een tekst wilt invoeren, komt het Gboard aan de onderkant van het scherm tevoorschijn. Tik nu op het Google-logo aan de rechterkant.

Woordsuggesties worden nu vervangen door een reeks opties. Tik helemaal links op de drie bolletjes. Kies daarna de optie Zwevend.

Zwevend Gboard

Het toetsenbord komt nu los van de onderkant en je kunt het overal naartoe slepen waar je wilt. Dat doe je via de knop onderaan het toetsenbord. Je kunt ook de hoeken verslepen om het keyboard te vergroten of te verkleinen.

Gebruik je het keyboard niet actief, dan wordt het doorzichtig zodat je de onderliggende apps kunt zien. Wil je weer terug naar het oude toetsenbord, dan volg je bovenstaande stappen gewoon opnieuw.

0 Reactie(s) op: Zo werkt Gboard's zwevend toetsenbord in Android

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.