'2014 wordt het jaar van draagbare smart gadgets'

Door: Elmar Rekers | 31 oktober 2012 16:56

Apps & Software

De markt voor draagbare 'smart gadgets', zoals de eerder dit jaar onthulde Google Glasses, zal in 2014 naar een waarde van 1,5 miljard dollar groeien. Dat voorspelt althans onderzoeksbureau Juniper Research.

De markt voor draagbare gadgets bestaat vandaag de dag uit producten als Nike+-armbanden en fitness-sensoren die communiceren met smartphones. Deze markt heeft een geschatte waarde van 800 miljoen dollar. Volgens Juniper zal deze tak van sport in de nabije toekomst echter een flinke boost krijgen.

Google Glasses

Bekend is dat Google begin 2013 zijn Google Glasses op de markt brengt, een futuristische bril die de drager via een klein led-display van real-time informatie voorziet over de omgeving. Verwacht wordt dat andere fabrikanten ook snel met dergelijke 'slimme brillen' komen. Op basis van ontwikkelingen rond de nieuwe technieken, voorspellen de onderzoekers dat deze markt in korte tijd verdubbelen naar 1,5 miljard dollar in 2014.

Juniper spreekt in het rapport over "de volgende generatie draagbare gadgets, waaronder smart glasses en andere displays die aan het hoofd bevestigd worden". De consument zal deze apparaten vooral gaan gebruiken voor zaken als fitness, gezondheidsanalyses en entertainment, aldus het rapport.

Jaar van de doorbraak

Het rapport bespreekt de periode 2012 - 2017, waarbij 2014 volgens het bureau gezien wordt als het jaar van de doorbraak voor draagbare gadgets. In dat jaar zal zowel een groot aantal van deze producten verschijnen en zullen consumenten er op grote schaal gebruik van maken. "Consumenten zullen nieuwe technologieën omarmen die breed geïmplementeerd worden, variërend van fitnessaccessoires tot apparaten die op het hoofd gedragen worden", aldus de verwachtingen van onderzoeker Nintin Bhas.

0 Reactie(s) op: '2014 wordt het jaar van draagbare smart gadgets'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.