‘23 procent Windows Phone-gebruikers komt van Android’

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 27 juni 2013 12:07

Apps & Software

Van alle gebruikers die Microsoft naar het Windows Phone-platform weet te trekken, is 23 procent afkomstig van Android. Dat maakt Sam George van Microsoft bekend tijdens een presentatie op de Build-conferentie.

Uit de cijfers van Microsoft wordt duidelijk dat 42 procent van de gebruikers die naar Windows Phone komen, afstappen van een traditionele mobiele telefoon. Volgens Microsoft ligt hier ook in de toekomst de grootste groep potentiële klanten, aangezien wereldwijd zo’n 4 miljard mensen nog geen smartphone bezitten.

Marktaandeel Windows Phone

Microsoft bekleed momenteel een derde plaats op de smartphonemarkt, met een marktaandeel van zo’n 5 procent. Android (bijna 75 procent) en Apple (ruim 18 procent) maken samen echter nog altijd de dienst uit met hun mobieltjes.

Tijdens de Build-conferentie in San Francisco presenteerde Microsoft woensdagavond ook enkele nieuwe Windows Phone-toestellen van HTC en Samsung. De dag stond echter vooral in het teken van de officiële presentatie van Windows 8.1. Ook werd de preview-versie van dit nieuwe OS vrijgegeven.

0 Reactie(s) op: ‘23 procent Windows Phone-gebruikers komt van Android’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.