‘Android op een derde van alle mobiele telefoons’

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 08 februari 2013 08:36

Apps & Software

Op ruim een derde van alle mobiele telefoons die in het vierde kwartaal van 2012 verscheept zijn, draaide het Android-besturingssysteem van Google. Dat meldt onderzoeksbureau Canalys vrijdag, dat zich voor de verandering eens niet enkel richt op smartphones.

Gekeken naar de totale markt voor mobiele telefoons, dan is het Android-besturingssysteem te vinden op 34 procent van alle toestellen. Hierbij is Samsung volgens Canalys de grootste aandrijver, gevolgd door Chinese fabrikanten als Huawei, Lenovo en ZTE.

Canalys claimt dat bijna de helft van alle mobiele telefoons die in het vierde kwartaal verscheept zijn tot de categorie smartphones gerekend mag worden. Van de bijna 217 miljoen verscheepte smartphones, voerde 69,2 procent het Android OS. Apple’s iOS klimt naar 22 procent, wat vooral te danken is aan de lancering van de iPhone 5.

Samsung

Samsung blijkt ook op smartphonegebied de absolute marktleider te zijn. De Galaxy-fabrikant verscheepte in de laatste drie maanden van 2012 een totaal van 62,9 miljoen smartphones, wat goed was voor een marktaandeel van 29 procent. Apple staat tweede met 22,1 procent, gevolgd door Huawei (5,3 procent) en ZTE (4,7 procent).

0 Reactie(s) op: ‘Android op een derde van alle mobiele telefoons’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.