‘Apple start testfase eigen televisietoestel’

Door: Elmar Rekers | 12 december 2012 10:28

Nieuws

Apple is begonnen met het testen van een eigen televisietoestel. Dat schrijft The Wall Street Journal woensdag op basis van anonieme bronnen. Onder meer fabrikant Sharp zou hierbij betrokken zijn.

Apple heeft naar verluidt verschillende ontwerpen voor de Apple-televisie in overweging. Meerdere toeleveranciers van onderdelen zijn volgens de Amerikaanse zakenkrant bij de ontwikkeling betrokken. De tv bevindt zich momenteel echter nog in de ‘testfase’ en is nog niet geëvolueerd tot een officieel project.

The Wall Street Journal baseert zich onder meer op bronnen bij Sharp, die een grote rol zou spelen bij de ontwikkeling. Volgens deze bronnen is Apple al enkele jaren bezig met het ontwikkelen van een eigen televisie. Het zou hier gaan om een tv met ‘hoge resolutie’, waarmee Apple de manier waarop men tv kijkt grondig zou willen vernieuwen.

Apple TV

Apple-baas Tim Cook gaf vorige week tijdens een tv-interview al hints naar de komst van een dergelijk apparaat van Apple. “Wanneer ik mijn woonkamer binnenloop en de tv aanzet, voelt het alsof ik twintig of dertig jaar terug in de tijd ga”, aldus Cook in reactie op een vraag over het volgende grote product van Apple.

0 Reactie(s) op: ‘Apple start testfase eigen televisietoestel’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.