'Apple wil televisie hervormen door live-tv on-demand te maken'

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 17 augustus 2012 12:22

Apps & Software

Apple heeft plannen om het traditionele televisiekijken te hervormen. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van bronnen die beweren dat Apple het onderscheid tussen live-tv en on-demand content wil wegnemen via Apple TV.

Apple zou reeds met verschillende Amerikaanse kabelbedrijven in overleg zijn om van Apple TV een settopbox te maken waarop de gebruiker ook reguliere tv-zenders kan ontvangen. Momenteel is Apple TV nog een mediakastje waarop men eigen content kan kijken, films kan huren of op internet kan surfen.

Door naast de bekende diensten ook tv-zenders via Apple TV aan te bieden, hoopt Apple volgens de zakenkrant dat het onderscheid tussen live-tv en on-demand content verdwijnt. Apple zou van de kabelaanbieders verlangen dat programma's automatisch kunnen worden opgeslagen in de cloud, zodat de gebruiker zelf kan bepalen wanneer hij welke programma's wil kijken.

Twitter

Apple heeft volgens de anonieme bronnen een iPad-achtige gebruikersinterface in ontwikkeling voor de nieuwe dienst. Daarnaast moet er volgens The Wall Street Journal ook een diepe integratie van sociale netwerken beschikbaar komen, zodat men bijvoorbeeld via Twitter tv-programma's kan delen.

Hoewel Steve Jobs voor zijn dood had aangegeven de tv-markt te willen gaan veroveren, heeft Apple hiervoor nog altijd geen producten gelanceerd. Wel gaan er al enkele maanden geruchten dat Apple met een eigen televisie bezig is. Apple laat vrijdag tegenover de Amerikaanse krant weten niet op de nieuwe geruchten te willen reageren.

0 Reactie(s) op: 'Apple wil televisie hervormen door live-tv on-demand te maken'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.