‘Blue wordt Microsofts goedkope opvolger van Windows 8’

Door: Elmar Rekers | 29 november 2012 10:12

Apps & Software

Microsoft werkt onder codenaam ‘Blue’ aan de opvolger van Windows 8. Verschillende bronnen hebben tegenover The Verge bevestigd dat het om een goedkoop OS gaat dat jaarlijks een grote upgrade zal krijgen.

Met Blue wil Microsoft volgens de bronnen op een nieuwe manier zijn besturingssysteem gaan voeren. Zo zou Windows Blue goedkoop in de aanschaf zijn (of zelfs gratis), en biedt Microsoft jaarlijks een upgrade naar een nieuwe versie van het OS.

Blue is volgens The Verge in ontwikkeling voor desktops, tablets en smartphones. Door jaarlijks met een grote upgrade te komen, wil Microsoft voorkomen dat gebruikers met een verouderd besturingssysteem komen te zitten, en zou Windows beter kunnen opboksen tegen concurrerende systemen van Apple en Google.

Release Windows Blue

De bronnen claimen dat Blue halverwege 2013 al het levenslicht zal zien, en dat het de eerste jaren naast Windows 8 zal bestaan. Gebruikers van Windows 8 kunnen er vermoedelijk voor kiezen om te upgraden naar Blue. Ontwikkelaars zullen daarnaast in toenemende mate worden aangespoord om apps enkel nog te ontwikkelen voor Blue. Windows 8-apps zullen gewoon op een Blue-systeem kunnen draaien.

De geruchten komen overeen met eerdere berichten van website ZDNet. Microsoft laat tegenover The Verge weten niet op de geruchten te willen reageren.

0 Reactie(s) op: ‘Blue wordt Microsofts goedkope opvolger van Windows 8’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.