‘Bureaublad en startknop keren terug in Windows 8.1’

© PXimport

‘Bureaublad en startknop keren terug in Windows 8.1’

Geplaatst: 16 april 2013 - 11:25

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Elmar Rekers

Microsoft buigt voor de massale kritiek van gebruikers op Windows 8, en zal het in Windows 8.1 mogelijk maken om de tegel-interface volledig te omzeilen. Dat schrijft althans website The Verge dinsdag op basis van anonieme bronnen.

Veel gebruikers van Windows 8 klagen over de manier waarop de Modern UI (voorheen Metro-interface) aan ze wordt opgedrongen. Volgens bronnen van The Verge zal Microsoft later dit jaar gehoor geven aan de wensen van zijn gebruikers, en zal het in Windows 8.1 mogelijk worden om rechtstreeks op te starten naar het bureaublad.

Als de bronnen het bij het rechte eind hebben dan zal Windows 8.1 (codenaam Blue) dus weer veel functionaliteiten van Windows 7 terugkrijgen. Ook spreken de bronnen over een terugkeer van de bekende startknop, iets wat eveneens ontbreekt in Windows 8. Windows 8.1 zal vermoedelijk na de zomer gelanceerd worden, en zal de eerste grote update zijn voor Windows 8.

Live tiles

Windows 8 is sinds oktober 2012 verkrijgbaar en kenmerkt zich voornamelijk door de grondig vernieuwde interface. De live tiles zijn echter vooral geschikt voor een aansturing met de vingers, en dus zijn het vooral gebruikers van traditionele desktopsystemen die niet uit de voeten kunnen met het OS.

Hoe denk jij hierover? Doet Microsoft er goed aan de traditionele desktop en startknop weer terug te brengen, of is Windows 8 juist voorbereid op een touchscreen-toekomst en moet het bureaublad juist verder worden uitgefaseerd?

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten