'Eerste BlackBerry 10-smartphone verschijnt in oktober'

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 27 april 2012 14:16

Nieuws

Research In Motion (RIM) zal zijn eerste BlackBerry 10-smartphone in augustus aankondigen waarna deze vanaf oktober verkrijgbaar zal zijn. Dat claimt website N4BB te hebben vernomen van anonieme bronnen.

Middels een nieuwe generatie BlackBerry-toestellen hoopt RIM weer een speler van betekenis te worden op de sterk veranderde smartphonemarkt. Hoewel bekend is dat de eerste toestellen nog in 2012 het levenslicht zullen zien, zijn er tot op heden nog geen specifieke details over de lancering vrijgegeven.

N4BB meldt dat de eerste BlackBerry 10-telefoon half augustus onthuld zal worden en dat het een smartphone betreft met enkel een touchscreen. Door dit toestel vervolgens in de eerste helft van oktober te lanceren wil RIM de nieuwe BlackBerry ruim voor de feestdagen in de winkels hebben liggen.

Touchscreen

Hoewel RIM naar verwachting meer nadruk zal leggen op smartphones met touchscreen-mogelijkheden, claimen de bronnen dat er ook BlackBerry 10-toestellen in aantocht zijn met een fysiek qwerty-toetsenbord. De eerste hiervan zou gepland staan voor een lancering in het eerste kwartaal van 2013.

BlackBerry zag de afgelopen maanden veel trouwe gebruikers overstappen naar de iPhone en Android. Met het BlackBerry 10-besturingssysteem en een nieuwe lichting smartphones hoopt de Canadese fabrikant het tij te doen keren. Naast enkele uitgelekte afbeeldingen van prototypes is er over deze nieuwe generatie BlackBerry's nog niet veel bekend.

0 Reactie(s) op: 'Eerste BlackBerry 10-smartphone verschijnt in oktober'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.