'Facebook werkt met HTC aan Facebook-telefoon'

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 26 juli 2012 15:12

Nieuws

Telefoonfabrikant HTC helpt Facebook bij het bouwen van een eigen smartphone. Dat claimen althans bronnen die bekend zijn met de plannen tegenover persbureau Bloomberg.

Geruchten over een Facebook-telefoon gaan al langere tijd rond, maar een toestel is er nog altijd niet door het sociale netwerk aangekondigd. Volgens Bloomberg is HTC enkel aangetrokken voor de ontwikkeling van de hardware en zal Facebook de software voor zijn rekening nemen.

Verwacht wordt dat de smartphone op een aangepaste versie van Android gaat draaien, waarbij Facebook de software naar zijn eigen hand zal zetten. Zo zou de interface volgens de anonieme bronnen volledig rond het sociale netwerk worden opgebouwd.

Release Facebook-telefoon

Facebook en HTC zouden al enige tijd plannen hebben om gezamenlijk een smartphone op de markt te brengen. Aanvankelijke plannen om dit toestel in 2012 te lanceren werden echter in de ijskast gezet toen HTC te kennen gaf meer tijd in zijn eigen producten te willen steken, zo schijft Bloomberg.

De ontwikkeling van de Facebook-telefoon lijkt inmiddels dus weer te zijn opgepakt, waarbij de partijen zich richten op een releaseperiode van medio 2013. Tegenover het persbureau wil Facebook echter nog niet bevestigen of er daadwerkelijk een eigen toestel in aantocht is.

0 Reactie(s) op: 'Facebook werkt met HTC aan Facebook-telefoon'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.