'Facebook wil experiment met leden jonger dan 13 jaar'

Door: Elmar Rekers | 04 juni 2012 12:29

Nieuws

Facebook bekijkt momenteel verschillende opties om kinderen toe te voegen aan het sociale netwerk. Volgens de Wall Street Journal wil Facebook zodoende het aantal kinderen dat zich onder een valse leeftijd registreert terugdringen.

Bronnen van de Amerikaanse zakenkrant melden dat Facebook de profielen van kinderen jonger dan dertien jaar wil gaan koppelen aan de accounts van hun ouders. Uit onderzoek van Consumer Reports bleek onlangs dat 7,5 miljoen Amerikaanse kinderen onder een valse leeftijd actief zijn op het netwerk. Facebook zou dit willen aanpakken door de toegang te legaliseren voor deze groep jonge gebruikers.

Wet aanvechten

Hoewel Facebook de plannen nog niet heeft bevestigd, gaan er al wel enkele weken geruchten over het verwijderen van de leeftijdsgrens. Facebook-oprichter Mark Zuckerberg liet vorig jaar al weten de Amerikaanse wetgeving, die websites tot een dergelijke leeftijdsgrens verplicht, te willen aanvechten.

Door de profielen te koppelen, krijgen de ouders zeggenschap over de vriendschapsverzoeken die er binnenkomen en moet er goedkeuring gegeven worden voor het downloaden van games. Facebook laat tegenover de Wall Street Journal weten dat ze de geruchten niet kunnen bevestigen, maar zegt wel dat het voor een sociaal netwerk erg lastig is om een leeftijdsgrens te handhaven.

Leeftijdsgrens

"Onlangs verschenen rapporten hebben al aangetoond dat het erg moeilijk is om online een leeftijdsgrens te hanteren. Vooral wanneer ouders hun kinderen ook toegang willen geven tot online content en diensten. We zijn dan ook constant in overleg met onze aandeelhouders, juristen en beleidsmakers om manieren te vinden om kinderen te beschermen in een online omgeving", aldus de verklaring van Facebook.

Of Facebook daadwerkelijk de leeftijdsgrens wil opheffen blijft voorlopig dus nog even onduidelijk. Critici claimen dat Facebook enkel uit is op een waardestijging van het bedrijf door kinderen toe te voegen aan hun doelgroep.

0 Reactie(s) op: 'Facebook wil experiment met leden jonger dan 13 jaar'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.