'Galaxy S III krijgt quadcore cpu en 4,8 inch hd-scherm'

© PXimport

'Galaxy S III krijgt quadcore cpu en 4,8 inch hd-scherm'

Geplaatst: 28 februari 2012 - 07:01

Aangepast: 16 november 2022 - 09:24

Elmar Rekers

De Galaxy S III van Samsung krijgt een 1,5 GHz quadcore-processor en een 4,8 inch-beeldscherm met een full hd-resolutie. Dat claimt website BGR uit betrouwbare bron te hebben vernomen.

Naast de snelle Exynos-processor met vier kernen zou het grote full hd-beeldscherm (1920 x 1080 pixels) de grote trekpleister van Samsungs nieuwe vlaggenschip moeten worden. Opvallend is verder vooral dat de bron over een behuizing spreekt die deels uit keramiek bestaat.

Touchwiz

De Galaxy S III zou daarbij over een 8 megapixel camera gaan beschikken en een front-facing camera van 2 megapixel krijgen. Het besturingssysteem is uiteraard Android 4.0 met daar overheen Samsungs eigen Touchwiz-interface. Net als veel andere high end-smartphones zal ook de S III het snelle 4G (LTE)-netwerk ondersteunen.

Samsung zelf heeft tot op heden nog geen details over de opvolger van de Galaxy S II prijsgegeven. Wel liet de fabrikant onlangs weten dat de telefoon tijdens een speciaal evenement uit de doeken gedaan zal worden. Verwacht wordt dat Samsung de smartphone wereldwijd gelijktijdig wil gaan lanceren.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten