'Galaxy S III laadt draadloos op'

Door: Elmar Rekers | 20 maart 2012 15:07

Nieuws

De Galaxy S III kan mogelijk draadloos en op afstand worden opgeladen. Dat schrijft de Zuid-Koreaanse website DDaily op basis van een patent dat fabrikant Samsung in maart 2011had aangevraagd.

Hoewel de techniek om apparaten draadloos op te laden al enige tijd bestaat, lijkt Samsung met een geheel eigen variant op de proppen te komen. Hierbij zou het bijvoorbeeld niet noodzakelijk zijn om de telefoon op het oplaadstation te leggen, maar wordt de batterij al opgeladen wanneer hij zich in een straal van twee meter van het station bevindt.

Smartphonegebruikers die hun toestel draadloos willen opladen moeten daar momenteel vaak nog een speciaal hoesje voor gebruiken, welke kan corresponderen met het oplaadstation wanneer deze hier wordt opgelegd. De Galaxy S III zou echter 'out of the box' al draadloos en op afstand opgeladen kunnen worden.

Uitgelekte foto's

Samsung heeft de Galaxy S III nog altijd niet officieel aangekondigd, maar geruchten over het nieuwe vlaggenschip nemen de laatste weken wel sterk toe. Zo doken afgelopen weekend de eerste uitgelekte afbeeldingen van de Galaxy S III op, die onder meer duidelijk lijken te maken dat Samsung de smartphone op 22 mei gaat aankondigen.

De Galaxy S III krijgt vermoedelijk een 4,8 inch full HD-scherm, een 1,5 GHz quadcore-processor en een 8 megapixel camera. Daarnaast zou de behuizing van deze Android 4.0-smartphone deels uit keramiek bestaan.

0 Reactie(s) op: 'Galaxy S III laadt draadloos op'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.