'Geen Apollo-update voor huidige Windows Phone-toestellen'

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 18 april 2012 11:46

Apps & Software

Microsoft zal geen update naar Windows Phone Apollo vrijgeven voor bestaande Windows Phone 7.5 (Mango)-telefoons. Dat meldt The Verge op basis van gesprekken met een betrouwbare bron.

Gisteren maakte een Portugese Microsoft-woordvoerder bekend dat alle eerder verschenen Windows Phones een update zullen krijgen naar Apollo, de volgende grote versie van Windows Phone. Website The Verge meldt vandaag echter dat hier niets van klopt. "Er zal voor Mango geen update-traject naar Apollo worden uitgerold", aldus de website.

De berichten van de anonieme bron komen overeen met eerdere opmerkingen van Microsoft-kenner Mary Jo Foley. Microsoft zelf wil vooralsnog geen duidelijkheid geven over de kwestie. Zo zei het bedrijf gisteren in reactie op het afgegeven interview van zijn woordvoerder: "We hebben altijd verklaard dat alle apps in de Marketplace zullen draaien op de volgende versie van Windows Phone. Verder hebben wij nog niets te melden over een toekomstige release."

Windows Phone 8

Met Apollo zal Windows Phone later dit jaar voorzien worden van zijn volgende grote update. Hiermee wordt het besturingssysteem waarschijnlijk opgekrikt naar Windows Phone 8. Als Microsoft besluit om toestellen met Windows Phone 7.5 niet te updaten zou dit kunnen betekenen dat het besturingssysteem een aantal grote veranderingen met zich mee zal brengen en dat de smartphones over aanzienlijk betere hardware gaan beschikken.

Veel details heeft Microsoft tot op heden echter nog niet over Apollo gegeven. Wel is bekend dat binnenkort een kleine Tango-update voor Windows Phone 7.5 zal worden vrijgegeven. Deze update is vooral bedoeld om het mobiele OS ook op toestellen met lagere specificaties te laten draaien.

0 Reactie(s) op: 'Geen Apollo-update voor huidige Windows Phone-toestellen'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.