‘Goedkope Nokia Lumia met 4,7inch-scherm lekt uit’

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 17 juli 2013 10:53

Nieuws

Nokia werkt aan een nieuw Lumia-toestel met een groot 4,7inch-beeldscherm. Dat blijkt woensdag uit afbeeldingen die van de telefoon zijn uitgelekt. De Lumia 625, zoals het toestel vermoedelijk heet, draait op Windows Phone 8 en krijgt volgens de bronnen een schappelijk prijskaartje opgeplakt.

De Lumia 625 wordt volgens verschillende bronnen een van de goedkoopste en grootste Lumia-smartphones tot op heden. Zo schrijft althans website The Verge. Het toestel zal 4G-internet ondersteunen en krijgt een 5 megapixel-camera.

Goedkope Lumia

Het toestel draait op een dualcore-processor (1,2 GHz) en heeft 512 MB aan werkgeheugen. Hoewel Nokia met de Lumia 925 zal afstappen van behuizingen met felle kleuren, claimen de bronnen dat de 625 wel weer met een opvallend jasje verkrijgbaar zal zijn. Op de uitgelekte foto’s is het toestel echter alleen te zien in een zwart met grijze behuizing.

Het grote 4,7inch-scherm krijgt een beperkte resolutie mee van 800 x 480 pixels. Ter vergelijking; de 4inch-Lumia 520 heeft dezelfde resolutie en de HTC One (4,7 inch) heeft een beeldscherm van 1920 x 1080 pixels. Mede hierdoor zou Nokia de Lumia 625 voor zo’n 250 euro in de winkels kunnen leggen.

Verwacht wordt dat Nokia de Lumia 625 ergens in de komende weken gaat lanceren. De fabrikant zelf heeft echter nog niets over het toestel bekend gemaakt.

0 Reactie(s) op: ‘Goedkope Nokia Lumia met 4,7inch-scherm lekt uit’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.