‘Google komt in juli met opvolger Nexus 7’

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 03 april 2013 10:28

Apps & Software

Google zal in juli een verbeterde versie van de Nexus 7-tablet introduceren. Dat schrijft persbureau Reuters op basis van verschillende bronnen. De tablet zou dunner en sneller worden dan de huidige Nexus 7.

De tweede generatie Nexus 7 zal volgens de bronnen op tal van punten verbeterd worden. Zo is er een nieuwe chipset van Qualcomm in de tablet aanwezig en zal de resolutie van het 7 inch-scherm worden opgekrikt. Heeft de huidige Nexus 7 een resolutie van 1280 x 800 pixels, de nieuwe versie zal 1920 x 1080 pixels voeren.

Android Key Lime Pie

Ook zal de behuizing van de tablet dunner worden en zal er een smallere lijst om het scherm zitten, aldus de anonieme bronnen. Geheel in traditie van de Nexus-toestellen gaat ook de vernieuwde Nexus 7 op een kale versie van Googles besturingssysteem draaien, vermoedelijk Android 5.0 (Key Lime Pie).

Als fabrikant van de tablet wordt wederom Asus genoemd. Google gaat de tablet volgens Reuters presenteren tijdens zijn eigen I/O-conferentie in mei, waarna het apparaat in juli in de winkels moet verschijnen.

0 Reactie(s) op: ‘Google komt in juli met opvolger Nexus 7’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.