'Google komt in mei met 7 inch-budgettablet'

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 09 maart 2012 14:06

Apps & Software

Internetgigant Google zal deze lente onder eigen naam een tablet op de markt brengen. Zo claimt althans website DigiTimes te weten. De tablet zou een 7 inch-scherm krijgen en door Asus geproduceerd worden.

De bronnen van DigiTimes melden dat Asus en Google al enige tijd aan de kleine tablet werken. Met het nog naamloze apparaat zou Google vooral de concurrentie willen aangaan met de Kindle Fire van Amazon, een tablet die met name in de Verenigde Staten erg populair is.

Eind 2011 liet Google-topman Eric Schmidt al weten dat het bedrijf bezig was met de ontwikkeling van een eigen tablet, en wist toen te melden dat deze over de 'hoogst mogelijke' specificaties zou gaan beschikken. Als het echter klopt dat de tablet voor slechts 199 of 249 dollar in de winkel komt te liggen dan lijkt dit laatste onwaarschijnlijk.

HTC en Acer

Google zou volgens DigiTimes aanvankelijk met HTC aan zijn tablet willen werken, maar de Taiwanese fabrikant zag het volgens de bronnen niet zitten om een budgettablet te ontwikkelen. Ook zou er naar Acer gekeken zijn als mogelijke partner, een partij die achteraf niet over de benodigde R&D capaciteit beschikte.

Verwacht wordt dat Google en Asus hun tablet ergens in mei 2012 op de markt brengen. De 7 inch-tablet zal uiteraard draaien op Android 4.0 (Ice Cream Sandwich).

0 Reactie(s) op: 'Google komt in mei met 7 inch-budgettablet'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.