‘Grote reorganisatie Microsoft op handen’

Door: Elmar Rekers | 24 juni 2013 08:41

Nieuws

Microsoft zal op korte termijn overgaan tot een grote reorganisatie van het bedrijf. Dat schrijft All Things D op basis van verschillende interne bronnen. CEO Steve Ballmer zou het bedrijf hiermee in een nieuwe richting willen duwen.

Volgens de bronnen bij Microsoft heerst er onder werknemers grote onrust vanwege de geruchten over een reorganisatie. Ballmer zou de plannen slechts aan enkele vertrouwelingen hebben medegedeeld, een interne aankoniging zou gepland staan voor 1 juli.

Snijden in management

De reorganisatie zou vooral gericht zijn op het terugbrengen van het grote aantal topfunctionarissen bij Microsoft, zo schrijft website All Things D. Daarnaast zullen er ook afdelingen worden samengevoegd.

Volgens de bronnen zullen Satya Nadella (hoofd Skype) en Don Mattrick (hoofd entertaiment/Xbox) een grotere rol gaan spelen binnen het bedrijf. Hiermee lijkt Ballmer een volgende stap te zetten in zijn wens Microsoft om te bouwen tot een bedrijf voor apparaten en diensten.

Voordat de reorganisatie wordt doorgevoerd, zal Microsoft deze week eerst nog de Build-conferentie organiseren. Tijdens dit evenement voor ontwikkelaars zal Windows 8.1 officieel gepresenteerd worden. Ook wordt verwacht dat er nieuwe Surface-tablets worden aangekondigd.

0 Reactie(s) op: ‘Grote reorganisatie Microsoft op handen’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.