'Half-Life 3 krijgt open spelwereld, verschijnt na 2013'

Door: Elmar Rekers | 20 september 2012 14:51

Nieuws

Half-Life 3 zal zich afspelen in een open spelwereld. Dat zegt een bron die claimt dichtbij ontwikkelaar Valve te staan. De langverwachte Half-Life-game zou pas na 2013 een release krijgen.

De website Journal du Gamer zegt met een betrouwbare bron over de ontwikkeling van Half-Life 3 te hebben gesproken. Volgens deze bron verloopt de ontwikkeling van de game moeizaam en 'zeer chaotisch', en is het goed mogelijk dat deze pas speelbaar wordt op de volgende generatie consoles.

Aanvankelijk zou Half-Life 3 een shooter pur sang worden, maar die poging mislukte volgens de bron al snel. Valve voegde vervolgens puzzel-elementen en verkenningsmissies toe, waarna men de conclusie trok dat de game zich moest gaan afspelen in "een open wereld, met missies en NPC's".

Source 2

Half-Life 3 zou al een zeer lange tijd in ontwikkeling zijn, maar een release van het spel vindt volgens de bron pas na 2013 plaats. Vermoedelijk verschijnt de game dan ook voor de opvolgers van de Xbox 360 en PlayStation 3. Iets waar ook geruchten rond een nieuwe Source 2-engine op wijzen.

Eerder dit jaar doken er conceptbeelden op van Half-Life 3, maar ontwikkelaar Valve heeft nog altijd geen duidelijke uitspraken gedaan over het spel. In 2008 liet de studio al weten dat Half-Life 3 (of Half-Life 2: Episode 3) in ontwikkeling was.

0 Reactie(s) op: 'Half-Life 3 krijgt open spelwereld, verschijnt na 2013'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.