'HTC komt in 2012 met PlayStation-smartphone'

© PXimport

'HTC komt in 2012 met PlayStation-smartphone'

Geplaatst: 15 februari 2012 - 06:59

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Elmar Rekers

HTC zal dit jaar een smartphone op de markt brengen waar PlayStation-games op gespeeld kunnen worden. Volgens bronnen van Pocket-Lint onthult HTC het toestel later deze maand tijdens het Mobile World Congress.

HTC is volgens website Pocket-Lint het eerste bedrijf naast Sony dat een PlayStation-certificaat heeft gekregen. Dit betekent dat de Taiwanese fabrikant zijn toekomstige smartphones en tablets geschikt mag maken voor het spelen van PlayStation-games.

Sony zelf gaf in 2011 al een voorproefje van een dergelijke PlayStation-telefoon, in de vorm van de Xperia Play. Ook de tweeschermige Tablet P van Sony biedt de mogelijkheid tot het spelen van klassieke PlayStation-games, voornamelijk afkomstig uit het PSX-tijdperk.

Gamen op Android

Het geven van een PlayStation-certificaat aan HTC zou overigens passen in de 'cross-platform visie' die Sony vorig jaar uiteen zette. Hierbij liet het bedrijf weten dat ze het graag mogelijk willen maken om PlayStation-games op Android-apparaten te laten draaien.

Volgens de bronnen van Pocket-Lint zal HTC zijn PlayStation-telefoon later deze maand tijdens het Mobile World Congress in Barcelona aankondigen. Het toestel zou ergens in 2012 in de winkels moeten verschijnen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten