'HTC komt in 2012 met PlayStation-smartphone'

Door: Elmar Rekers | 15 februari 2012 08:59

Apps & Software

HTC zal dit jaar een smartphone op de markt brengen waar PlayStation-games op gespeeld kunnen worden. Volgens bronnen van Pocket-Lint onthult HTC het toestel later deze maand tijdens het Mobile World Congress.

HTC is volgens website Pocket-Lint het eerste bedrijf naast Sony dat een PlayStation-certificaat heeft gekregen. Dit betekent dat de Taiwanese fabrikant zijn toekomstige smartphones en tablets geschikt mag maken voor het spelen van PlayStation-games.

Sony zelf gaf in 2011 al een voorproefje van een dergelijke PlayStation-telefoon, in de vorm van de Xperia Play. Ook de tweeschermige Tablet P van Sony biedt de mogelijkheid tot het spelen van klassieke PlayStation-games, voornamelijk afkomstig uit het PSX-tijdperk.

Gamen op Android

Het geven van een PlayStation-certificaat aan HTC zou overigens passen in de 'cross-platform visie' die Sony vorig jaar uiteen zette. Hierbij liet het bedrijf weten dat ze het graag mogelijk willen maken om PlayStation-games op Android-apparaten te laten draaien.

Volgens de bronnen van Pocket-Lint zal HTC zijn PlayStation-telefoon later deze maand tijdens het Mobile World Congress in Barcelona aankondigen. Het toestel zou ergens in 2012 in de winkels moeten verschijnen.

0 Reactie(s) op: 'HTC komt in 2012 met PlayStation-smartphone'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.