‘HTC werkt aan Windows RT-tablets, verschijnen in 2013’

Door: Elmar Rekers | 21 december 2012 14:48

Nieuws

HTC heeft twee tablets in ontwikkeling die op Windows RT draaien, de tabletversie van Windows 8. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van anonieme bronnen die bekend zouden zijn met de plannen.

Volgens Bloomberg gaat het om een 7 inch en een 12 inch-tablet. Met de kleine tablet zou HTC de directe concurrentie willen aangaan met de Nexus 7 en de iPad mini. Ook zou het met deze tablet mogelijk worden om telefoongesprekken te voeren.

Beide Windows RT-tablets moeten volgens de bronnen van Bloomberg in het derde kwartaal van 2013 op de mark verschijnen. Aanvankelijk had HTC de apparaten graag van Windows 8 voorzien, maar toen duidelijk werd dat dit OS de prijs van de tablets aanzienlijk zou opschroeven, is toch gekozen voor het uitgeklede Windows RT. Zo melden althans de bronnen van Bloomberg.

HTC Flyer

In 2011 deed HTC een eerste poging op de tabletmarkt met de Flyer, en in sommige landen verscheen ook nog de Jetstream. Dit echter zonder veel succes. Onlangs gaf HTC een verklaring voor het uitblijven van een nieuwe tablet. Sinds het verschijnen van de Flyer heeft het bedrijf namelijk een totaal van zeven tabletconcepten van tafel geveegd. Dit omdat ze niet tevreden waren over het eindresultaat.

Eerder deze week ging HTC-baas Peter Chou in gesprek met Microsofts CEO Steve Ballmer, over de toekomstplannen rond Windows Phone. Onduidelijk is of hierbij ook gesproken is over de ontwikkeling van Windows-tablets door HTC.

0 Reactie(s) op: ‘HTC werkt aan Windows RT-tablets, verschijnen in 2013’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.