'IBM geïnteresseerd in BlackBerry-maker RIM'

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 10 augustus 2012 11:18

Nieuws

International Business Machines (IBM) wil mogelijk onderdelen overnemen van BlackBerry-maker Research In Motion (RIM). Dat melden twee anonieme bronnen vrijdag tegenover persbureau Bloomberg.

RIM verkeert al geruime tijd in moeilijk vaarwater, en geruchten rond een mogelijke overname van het concern duiken dan ook met enige regelmaat op. Volgens de bronnen van Bloomberg heeft IBM echter geen interesse in een volledige overname van RIM, maar zou het enkel beslag willen leggen op diens sterk beveiligde netwerk. Hierover zouden de bedrijven reeds met elkaar in contact zijn.

Microsoft en Samsung

Waar IBM dus enkel geïnteresseerd is in de netwerktak, gaan er al enige tijd geruchten rond dat onder meer Microsoft en Samsung met het idee spelen om RIM volledig over te nemen. Volgens Bloomberg hebben geen van deze spelers echter een bod uitgebracht op de geplaagde smartphone-fabrikant.

RIM zelf verwacht nog altijd dat het op eigen kracht uit het diepe dal kan klimmen. Hoewel verschillende marktonderzoeken en kwartaalresultaten aantonen dat BlackBerry in rap tempo marktaandeel inlevert, lijkt RIM het bijltje er onder geen beding bij neer te leggen.

BlackBerry 10

Volgens de fabrikant zal het BlackBerry 10-besturingssysteem en een nieuwe reeks smartphones er begin 2013 voor zorgen dat BlackBerry weer een speler van betekenis wordt. Dit op een markt die wordt gedomineerd door Apples iPhone en het Android OS van Google.

Aanvankelijk zouden de nieuwe producten al begin dit jaar verschijnen, maar door productieproblemen is de introductie noodgedwongen doorgeschoven. RIM heeft aangegeven dat het mogelijk licenties voor het nieuwe mobiele OS gaat verkopen aan andere fabrikanten.

0 Reactie(s) op: 'IBM geïnteresseerd in BlackBerry-maker RIM'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.