‘Intel stopt ontwikkeling desktop moederborden’

Door: redactie-computertotaal | 24 januari 2013 09:44

Nieuws

Intel zal later dit jaar stoppen met de ontwikkeling van nieuwe moederborden voor desktop pc’s. Dat schrijven diverse Amerikaanse media woensdag op basis van bronnen uit de industrie.

Hoewel Intel het ontwerpen van moederborden nooit echt als corebusiness heeft gehad, lijkt dit nieuws in ieder geval op papier toch de zoveelste klap voor de pc-industrie.

Anandtech heeft het over ‘het einde van een tijdperk’ en dat is misschien wel zo, maar de stap van Intel komt niet geheel onverwacht. Dat ‘end of an era’ idee uit verschillende UK en US media doet het trouwens goed; van TechRadar tot Gizmodo.

Later dit jaar zal Intel zijn nieuwe generatie chipsets lancering onder de naam Haswell. Hiervoor zal de Amerikaanse chipfabrikant nog wel eigen moederborden ontwikkelen, maar daarna zou het bedrijf zich steeds verder willen terugtrekken van deze markt.

Over een periode van drie jaar wil Intel de gehele productie van moederborden stopzetten. Volgens analisten is dit van Intel de eerste stap in een lange termijnstrategie waarbij de desktop pc-markt steeds minder belangrijk wordt voor het bedrijf. Dit uiteraard in reactie op de teruglopende verkoop van nieuwe pc-systemen door de opkomst van vervangers als tablets en smartphones. Zoals gezegd, dit komt niet onverwacht. Begin januari hebben ze bij BusinessInsider een rapport gepubliceerd getiteld: “The Death of the PC”. Daar schreef Forbes in 2009 al over, maar dan vanuit het oogpunt van dekstop virtualisatie.

Bekijk het rapport hieronder maar eens, het staat stampvol feiten en cijfers.

0 Reactie(s) op: ‘Intel stopt ontwikkeling desktop moederborden’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.