'Internet Explorer 9 naar Xbox 360 met Kinect-besturing'

Door: Elmar Rekers Elmar | 11 mei 2012 12:05

Apps & Software

Microsoft komt met een webbrowser naar de Xbox 360, welke kan worden aangestuurd met de bewegingsgevoelige Kinect-sensor. Dat meldt website The Verge op basis van verschillende bronnen.

Microsoft zou momenteel druk aan het testen zijn met een aangepaste versie van Internet Explorer 9. De Xbox 360 beschikt reeds over een Bing-zoekmachine, maar de zoekresultaten beperken zich momenteel tot media die op de console staat of in de Marketplace te vinden is.

Met een Internet Explorer 9-applicatie zou de Xbox 360, net als de PlayStation 3 en de Wii, over een volledige webbrowser gaan beschikken. Volgens de bronnen zou Microsoft geen concessies willen doen en moet er binnenkort een volledige internet-ervaring beschikbaar komen.

Kinect

De aansturing van de browser zal via de traditionele controller kunnen verlopen, maar ook wordt er volgens de bronnen een aansturing middels Kinect toegevoegd en wordt stembesturing mogelijk. Deze laatste twee opties zouden vooral bij het zoeken via Bing voor een snellere navigatie moeten zorgen.

The Vergde zegt nog geen releasedatum voor de browser te hebben. Wel merkt de website op dat de onthulling hiervan waarschijnlijk zal plaatsvinden tijdens de E3, de gamebeurs die begin juni gaat plaatsvinden in Los Angeles.