'Logo Windows 8 is een terugkeer naar roots'

Door: sebastiaan-bareman | 20 februari 2012 12:19

Nieuws

Microsoft heeft het logo gepresenteerd voor zijn Windows 8-besturingssysteem. Met het ontwerp keert Microsoft terug naar zijn roots, een logo met vensters.

Microsoft bracht het logo afgelopen vrijdag naar buiten. Het bestaat uit 4 vensters die schuin in een rechthoek zijn weergegeven. Het logo past volgens Microsoft beter bij de Metro-interface van Windows 8, dat gebruikt maakt van tegels voor het starten van apps.

Vensters

Met het logo stapt Microsoft af van de vlagachtige logo´s dat het bedrijf de laatste 20 jaar voor zijn besturingssystemen gebruikt. Het logo is blauw, maar verandert van kleur afhankelijk van het gekozen kleurenpatroon in Windows 8. Het logo wordt door sommige deskundigen gezien als simpeler dan eerdere logo's, die gebruik maakten van meerder kleuren.

Het nieuwe Windowslogo is ontworpen door Paula Scher van het ontwerpbedrijf Pentagram, die Microsoft de vraag stelde: "Je naam is Windows. Waarom ben je een vlag?". Microsoft zegt met het ontwerp terug te keren naar de roots van Windows en de oorspronkelijk betekenis van de naam. Daarmee lijkt het ontwerp op het logo van Windows 1.0, dat eveneens uit vensters bestaat.

Op het Mobile World Congres in Barcelona eind februari zal Microsoft de "consumer preview" oftewel bètaversie van Windows 8 lanceren.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: 'Logo Windows 8 is een terugkeer naar roots'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.