'Microsoft bouwt afspeelfunctie in clouddienst SkyDrive'

© PXimport

'Microsoft bouwt afspeelfunctie in clouddienst SkyDrive'

Geplaatst: 3 december 2012 - 07:27

Aangepast: 16 november 2022 - 10:10

Elmar Rekers

Microsoft zal clouddienst SkyDrive voorzien van een afspeelfunctie voor muziekbestanden. Dat claimt website Liveside.com op basis van ontdekkingen in de broncode van SkyDrive.

Volgens de website is in de broncode van Skydrive een Javascript-code te vinden die het mogelijk maakt om muziekbestanden vanuit de clouddienst af te spelen. Mogelijk dat Microsoft een dergelijke functie in de toekomst beschikbaar wil maken in samenwerking met zijn Xbox Music-service.

Xbox Music

Microsoft lanceerde Xbox Music in oktober voorafgaande aan Windows 8. De software-gigant liet eerder al wel weten dat het voor gebruikers van Xbox Music in de toekomst wellicht mogelijk wordt om muziek in de cloud op te slaan en af te spelen. Mogelijk dus dat Microsoft daar SkyDrive voor gaat inschakelen.

Xbox Music maakt het mogelijk om muziek online te streamen en albums of nummers te kopen. Een opslag-functie in de cloud zou moeten gaan betekenen dat gebruikers ook muziek kunnen uploaden en afspelen die van een andere locatie is gedownload.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten