'Microsoft komt in 2013 met goedkope Xbox'

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 27 maart 2012 16:02

Apps & Software

Microsoft zal in 2013 een nieuwe Xbox lanceren. Dat claimt de doorgaans goedgeïnformeerde blogger MS Nerd. Het zou hier echter niet om de Xbox 720 gaan maar een versimpelde Xbox 360.

De nieuwe spelconsole, met de codenaam Xbox Loop, zal volgens MS Nerd voor ongeveer 110 euro in de winkels verschijnen. Met deze gamemachine zou Microsoft zich vooral willen richten op het aanbieden van verschillende mediadiensten op Zune. Daarnaast zou er een nadruk gelegd worden op het spelen van Kinect-games en spellen van Xbox Live Arcade.

Door de console voor ruim 100 euro in de winkels te leggen wil Microsoft volgens MS Nerd concurreren met Apple TV. Dit mediakastje is immers voor ongeveer dezelfde prijs te koop. De Xbox 720, de opvolger van de Xbox 360, zal volgens de blogger pas na deze budgetconsole op de markt komen. Vermoedelijk ergens in 2014.

Tabletcontroller

Over de Xbox 720 heeft Microsoft nog niets logelaten. Wel gaan er al maanden wilde geruchten rond over het apparaat. Zo zou deze net als de Wii U een tabletcontroller krijgen en neemt Microsoft mogelijk afscheid van games op fysieke discs. Wanneer de console zal worden aangekondigd is nog onduidelijk. Microsoft heeft al enkele malen laten weten dat de aankomende E3 in hun ogen te vroeg is voor een onthulling.

0 Reactie(s) op: 'Microsoft komt in 2013 met goedkope Xbox'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.