‘Microsoft moet startknop terugbrengen naar Windows 8’

Door: Elmar Rekers | 11 maart 2013 08:32

Apps & Software

Microsoft had de traditionele startknop moeten behouden in Windows 8. Dat concludeert onderzoeksbureau IDC naar aanleiding van eigen onderzoek. Ook zou de Windows 8-gebruiker graag rechtstreeks naar de desktop opstarten.

IDC zegt dat Microsoft enkele fouten heeft gemaakt bij de lancering van Windows 8. Vooral het opdringen van de nieuwe Metro-interface stoot veel gebruikers tegen de borst. IDC analist Bob O’Donnell meent dat Microsoft dan ook snel enkele wijzigingen moet aanbrengen in de Windows 8-ervaring.

Desktopmodus

“Vooral het ontbreken van de mogelijkheid om naar de desktop op te starten en het ontbreken van een startknop zijn dingen die we constant horen van gebruiken”, zegt O’Donnell tegenover Cnet. “Er zijn ook veel mensen die direct na het opstarten van Windows 8 naar de desktopmodus gaan, en slechts incidenteel terugkomen bij de Metro-interface.”

“Het punt is gewoon dat veel gebruikers zich veel comfortabeler voelen bij de desktopmodus”, claimt de onderzoeker, die zijn uitspraken overigens niet ondersteunt met harde cijfers. Microsoft zou er volgens hem goed aan doen om middels een update enkele wijzigingen aan te brengen in de werking van het nieuwe besturingssysteem.

Kritiek

Dat gebruikers graag willen beschikken over de traditionele Windows-ervaring, blijkt ook uit veel reacties die op de redactie van Computer!Totaal binnenkomen. Een greep uit de reacties op artikelen over Windows 8: “Microsoft heeft geen hoge dunk van zijn gebruikers”, “het uiterlijk is meer voor tablets bedoeld”, en “ik hoop dat Microsoft met Windows 9 heeft afgeleerd om een tablet OS op te dringen aan desktop-gebruikers.”

1 Reactie(s) op: ‘Microsoft moet startknop terugbrengen naar Windows 8’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 4 november 2015 10:53 Anoniem
    wil mijnp.c. terugbrengen naar windows 8.1. lukt niet!
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.