'Microsoft werkt aan 7 inch Surface-tablet voor gamers'

© PXimport

'Microsoft werkt aan 7 inch Surface-tablet voor gamers'

Geplaatst: 7 november 2012 - 09:04

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Elmar Rekers

Microsoft ontwikkelt een nieuwe Surface-tablet met een 7 inch-scherm. Dat claimt website The Verge te weten. De kleine Windows 8-tablet zou specifiek gericht zijn op het spelen van games.

Microsoft lanceerde afgelopen maand een eigen Surface-tablet met Windows 8 in onder meer de Verenigde Staten. Hiermee is Microsoft dus niet langer alleen actief als softwaremaker, maar kruipt het ook in de huid van hardwarefabrikant.

Naast de 10 inch Surface lijkt er dus ook een 7 inch-versie in aantocht te zijn. Volgens de anonieme bronnen van The Verge wil Microsoft zich met deze Xbox Surface vooral richten op gamers. De tablet draait op een ARM-processor en het scherm krijgt een resolutie van 1280 x 720 pixels.

Gaming

Hoewel de Xbox Surface op Windows 8 draait, verwacht The Verge niet dat het om de volledige versie van het OS gaat. De software zou zijn aangepast om als handheld gameconsole te kunnen fungeren. Met een dergelijk apparaat lijkt Microsoft zich als laatste console-fabrikant op de markt voor handheldgaming te begeven. Sony doet dit momenteel met de PS Vita en Nintendo heeft de 3DS in de winkelschappen liggen.

Naast de kleinere Surface, gaan er ook geruchten over een eigen smartphone van Microsoft met Windows Phone 8. Ook over dit apparaat heeft de softwaregigant echter nog niets bekend gemaakt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten