'Nexus-tablet Google wordt in juni verscheept'

Door: Elmar Rekers | 25 mei 2012 09:47

Apps & Software

Googles Nexus-tablet, welke samen met fabrikant Asus wordt ontwikkeld, zal in juni verscheept worden. Dat claimt website Digitimes althans van verschillende bronnen bij toeleveranciers te hebben gehoord.

Geruchten over de budgettablet van Google gaan al enige tijd rond, maar duidelijkheid over de lancering van het apparaat is er nooit gegeven. Wel heeft Google meerdere malen toegegeven aan een dergelijk apparaat te werken. Volgens Digitimes zal de eerste productieronde voor zeshonderdduizend tablets moeten zorgen.

Hoewel Google en Asus de tablet waarschijnlijk in juni gaan verschepen, zou deze vanaf juli pas daadwerkelijk verkrijgbaar zijn in de winkel. Aanvankelijk zou men het apparaat al in mei willen uitbrengen, maar doordat Google de prijs omlaag wilde brengen is deze enkele weken uitgesteld. Geruchten gaan dat de Google Nexus voor minder dan tweehonderd dollar verkrijgbaar zal zijn.

Budgettablet

Met een dergelijk prijsniveau van zijn tablet lijkt Google te willen gaan concurreren met de in Amerika zeer populaire Kindle Fire-tablet. Volgens de laatste geruchten krijgt de Nexus-tablet een 7 inch-beeldscherm, een Tegra 3-processor en draait het apparaat op Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). Er zou enkel een wifi-versie van de tablet beschikbaar komen.

0 Reactie(s) op: 'Nexus-tablet Google wordt in juni verscheept'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.