'Niet Nvidia maar AMD levert videokaart PlayStation 4'

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 23 februari 2012 10:21

Internet & Thuis

Voor zijn nieuwe PlayStation 4-console zal Sony gebruik maken van een AMD-videokaart. Dat claimt website Forbes.com uit betrouwbare bron te hebben vernomen.

Hoewel de PlayStation 3 op een grafische kaart van Nvidia draait, lijkt Sony voor zijn volgende spelconsole dus over te stappen naar AMD. Forbes zegt met een voormalig werknemer van AMD te hebben gesproken die betrokken was bij de deal met Sony.

Zowel AMD als Sony laten tegenover de website weten niet op de geruchten te willen reageren. Waarbij Sony de kanttekening maakt dat het bedrijf nog nooit informatie heeft gegeven over de opvolger van de PlayStation 3.

PlayStation 4

Geruchten over de PlayStation 4 gaan al enkele maanden rond. Hoewel verschillende bronnen begin dit jaar zeiden dat Sony de console tijdens de E3-beurs in juni zou gaan onthullen, liet Sony-topman Jack Tretton onlangs optekenen dat dit absoluut niet het geval zal zijn.

"Ik zou erg in de war raken als ik dit jaar al over de volgende generatie hardware moest gaan praten", zei Tretton tegenover IGN. "Wanneer je over een volgende generatie begint hangt volledig af van de positie van je huidige platform. Momenteel focussen we ons dan ook nog volledig op de PlayStation 3."

0 Reactie(s) op: 'Niet Nvidia maar AMD levert videokaart PlayStation 4'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.