'Nokia komt eind 2012 met Windows 8-tablet'

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 12 maart 2012 12:02

Apps & Software

Nokia en Microsoft zullen eind 2012 gezamenlijk de tabletmarkt betreden met een 10 inch Windows 8-tablet. Dat meldt website DigiTimes na gesprekken met verschillende bronnen.

Volgens de anonieme tipgevers zal de tablet een scherm van 10 inch gaan krijgen en draait het apparaat op een Qualcomm dualcore-processor. De tablet zou "op zijn vroegst" in het vierde kwartaal van dit jaar het levenslicht zien.

Microsoft en Nokia werken momenteel al samen voor de productie van Windows Phone-toestellen, en met de komst van Windows 8 zou de alliantie dus mogelijk worden uitgebreid voor de ontwikkeling van tablets. De productie van deze nieuwe gadget zou echter worden uitbesteed aan Compal Electronics.

Stephen Elop

Er gaan al enige tijd geruchten over de komst van een Nokia-tablet. Een topman van het Finse bedrijf liet in november 2011 zelfs weten dat er achter de schermen al druk aan een apparaat gewerkt werd, iets dat kort daarna overigens weer werd ontkend door ceo Stephen Elop. Mogelijk omdat beide partijen met een tablet willen wachten totdat Windows 8 daadwerkelijk beschikbaar is.

0 Reactie(s) op: 'Nokia komt eind 2012 met Windows 8-tablet'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.