‘Nokia lanceert dit jaar PureView-toestel met Windows Phone 8’

Door: Elmar Rekers | 23 januari 2013 12:15

Nieuws

Nokia zal in 2013 een nieuwe PureView-smartphone lanceren die op Windows Phone 8 draait. Dat schrijft althans website The Verge op basis van anonieme bronnen die bekend zijn met de plannen van de Finse telefoonmaker.

De smartphone is in ontwikkeling onder de codenaam EOS en moet de officiële opvolger worden van de in 2012 verschenen PureView 808. Deze telefoon draaide op Symbian en had een 41 megapixel sensor aan boord. Vermoedelijk krijgt de nieuwe EOS-telefoon diezelfde sensor ingebouwd.

Camera staat centraal

Nokia liet onlangs al weten dat het bedrijf zich in 2013 gaat toeleggen op de ontwikkeling van smartphones waarbij de camera centraal staat. Net als de PureView 808 zou de nieuwe Windows Phone een stuk dikker worden dan de Lumia-telefoons, dit omdat de grote PureView-sensor veel ruimte inneemt.

Naast de cameratelefoon is Nokia volgens de bronnen ook al druk bezig met de ontwikkeling van een nieuwe generatie Lumia-smartphones. Deze zouden volgens The Verge over een ander uiterlijk beschikken dan de Lumia 820 en 920. Zo zal de behuizing niet langer gebouwd zijn van polycarbonaat, maar is er gekozen voor aluminium.

Mobile World Congress

De PureView 808 werd vorig jaar in februari aangekondigd tijdens Mobile World Congress in Barcelona. De kans is groot dat Nokia de beurs ook dit jaar weer aangrijpt voor de introductie van diens nieuwe cameratelefoon. Computer!Totaal zal eind februari naar Barcelona afreizen om verslag te doen van het evenement.

0 Reactie(s) op: ‘Nokia lanceert dit jaar PureView-toestel met Windows Phone 8’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.