'Nokia, RIM en HTC krijgen het zwaar in 2012'

Door: Elmar Rekers | 09 juli 2012 16:48

Nieuws

Nokia, RIM en HTC zullen ook in de tweede helft van 2012 te maken krijgen met teruglopende verkoopcijfers en een slinkend marktaandeel. Dat voorspelt Digitimes op basis van gesprekken met 'bronnen uit de industrie'.

Nokia en HTC varen al enkele maanden een nieuwe koers, in de hoop tegenwicht te bieden aan de groeiende dominantie op de smartphonemarkt van Apple en Samsung. Toch zullen de bedrijven, net als BlackBerry-maker RIM, dit jaar nog geen verbetering in de situatie zien.

Dalende verkoop

"RIM en HTC hadden in het tweede kwartaal al minder verscheept dan verwacht, en waarschijnlijk ziet Nokia het aantal verscheepte toestellen in het tweede kwartaal tot onder de tien miljoen units dalen", schrijft Digitimes op basis van zijn bronnen.

HTC zal in het derde kwartaal negen miljoen telefoons gaan verschepen, evenveel als in het tweede kwartaal het geval was. "Mogelijk zien ze het zelfs teruglopen naar acht miljoen stuks, en daalt het in het vierde kwartaal nog verder naar zeven miljoen."

Wachten op Windows Phone 8

Nokia krijgt het volgens een van de bronnen vooral moeilijk omdat veel consumenten wachten op Windows Phone 8 voordat ze een Lumia-telefoon aanschaffen. De huidige generatie Windows Phones zal immers geen update naar versienummer 8 krijgen.

RIM wist in het tweede kwartaal slechts acht miljoen smartphones te verschepen, en verwacht wordt dat de Canadese fabrikant de komende maanden nog niet uit de financiële problemen weet te raken. Dit vooral omdat de komst van het nieuwe BlackBerry 10-besturingssysteem wederom is uitgesteld.

0 Reactie(s) op: 'Nokia, RIM en HTC krijgen het zwaar in 2012'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.