'Nokia verscheept 2,2 miljoen Lumia's in eerste kwartaal'

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 08 juni 2012 14:01

Nieuws

Nokia heeft in het eerste kwartaal van 2012 wereldwijd zo'n 2,2 miljoen Lumia-toestellen verscheept. Dat zegt het Amerikaanse onderzoeksbureau IDC in een vrijdag verschenen rapport. Nokia zelf heeft nog altijd geen cijfers bekend gemaakt.

IDC stelt dat de verkoop van Nokia's nieuwe Lumia-productlijn enigszins tegenvalt naast de resultaten die Apple en Google in dezelfde periode wisten neer te zetten. Zo verkocht Apple in hetzelfde kwartaal bijvoorbeeld 35 miljoen iPhones.

Toch maken de onderzoekers van IDC wel de kanttekening dat de toestellen van Nokia op het relatief nieuwe Windows Phone-besturingssysteem draaien. Het kan volgens hen enige tijd duren voordat dit door de markt wordt opgepikt. Daarnaast is de Lumia 900 pas sinds kort breed verkrijgbaar, een toestel waar Nokia vooral in de Verenigde Staten veel van verwacht.

Verscheepte Lumia's

IDC baseert zich noodgedwongen op cijfers van marktanalisten, omdat Nokia zelf nog altijd geen concrete verkoopresultaten van de Lumia's heeft vrijgegeven. Het gaat hierbij dus om de toestellen die Nokia aan winkeliers en providers heeft geleverd, en niet om de telefoons die daadwerkelijk zijn verkocht aan consumenten.

Nokia introduceerde de eerste Lumia-telefoon met Windows Phone in oktober 2011. Dit nadat het bedrijf zijn aandeel op de smartphonemarkt bijna zag halveren met het eigen Symbian-besturingssysteem. De Finse telefoonmaker hoopt met Windows Phone weer een deel van de naar Android of iPhone overgestapte gebruikers terug te winnen.

0 Reactie(s) op: 'Nokia verscheept 2,2 miljoen Lumia's in eerste kwartaal'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.