'Omzeilen Metro-interface Windows 8 geen optie'

© PXimport

'Omzeilen Metro-interface Windows 8 geen optie'

Geplaatst: 7 augustus 2012 - 07:26

Aangepast: 16 november 2022 - 10:12

Elmar Rekers

Het zal in Windows 8 niet mogelijk zijn om de pc rechtstreeks op te laten starten naar de desktop, om zo de nieuwe Metro-interface te omzeilen. Dat maakt ZDNet op uit een uitgelekte versie van Windows 8.

Microsoft maakt de kleurrijke tegels tot het hart van Windows 8. Het lijkt er echter sterk op dat deze Metro-interface aan gebruikers wordt opgedrongen en dat deze niet naar eigen inzicht kan worden in- of uitgeschakeld.

Of gebruikers in alle versies van Windows 8 verplicht worden om gebruik te maken van de 'live tiles', is niet bekend. Mogelijk dat Microsoft in een enkele versie van het OS nog wel de optie verwerkt om op te starten naar de desktop, iets waar sinds de onthulling van Windows 8 al geruchten over gaan.

Windows 8 uitgelekt

Vorige week kondigde Microsoft aan dat Windows 8 helemaal klaar was, en dat het OS verscheept werd naar diens hardwarepartners. Amper een dag later had de Engelstalige versie van het besturingssysteem al zijn weg gevonden naar verschillende file sharing-websites. De officiële lancering van Windows 8 staat gepland op 26 oktober.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten