'Omzeilen Metro-interface Windows 8 geen optie'

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 07 augustus 2012 11:26

Apps & Software

Het zal in Windows 8 niet mogelijk zijn om de pc rechtstreeks op te laten starten naar de desktop, om zo de nieuwe Metro-interface te omzeilen. Dat maakt ZDNet op uit een uitgelekte versie van Windows 8.

Microsoft maakt de kleurrijke tegels tot het hart van Windows 8. Het lijkt er echter sterk op dat deze Metro-interface aan gebruikers wordt opgedrongen en dat deze niet naar eigen inzicht kan worden in- of uitgeschakeld.

Of gebruikers in alle versies van Windows 8 verplicht worden om gebruik te maken van de 'live tiles', is niet bekend. Mogelijk dat Microsoft in een enkele versie van het OS nog wel de optie verwerkt om op te starten naar de desktop, iets waar sinds de onthulling van Windows 8 al geruchten over gaan.

Windows 8 uitgelekt

Vorige week kondigde Microsoft aan dat Windows 8 helemaal klaar was, en dat het OS verscheept werd naar diens hardwarepartners. Amper een dag later had de Engelstalige versie van het besturingssysteem al zijn weg gevonden naar verschillende file sharing-websites. De officiële lancering van Windows 8 staat gepland op 26 oktober.

0 Reactie(s) op: 'Omzeilen Metro-interface Windows 8 geen optie'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.