'Opvolger Sony Tablet S uitgelekt'

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 31 juli 2012 14:29

Nieuws

Het heeft er alle schijn van dat de opvolger van Sony's Tablet S vroegtijdig is uitgelekt. Via de Duitse website Mobiflip duiken dinsdag verschillende foto's op van een dunnere en lichtere Sony-tablet.

De specificaties die bij de Xperia Sony Tablet genoemd worden, laten zien dat de nieuwe tablet over een Tegra 3-processor beschikt en 16, 32 of 64 gigabyte geheugen krijgt. Verder zal Android 4.0 "of hoger" aanwezig zijn en biedt de 6000mAh-batterij een werktijd van zo'n 10 uur.

De informatie wordt prijsgegeven op een groot aantal slides die voor een interne presentatie lijken te zijn gebruikt. Hierop valt ook te lezen dat het apparaat 8,8 millimeter dik wordt en een behuizing krijgt van 'spatwaterdicht' aluminium.

Cover met toetsenbord

Opvallend is dat Sony voor zijn nieuwe tablet een toetsenbord-cover gaat lanceren dat erg veel lijkt op de Touch Cover die Microsoft voor de Surface-tablets heeft aangekondigd. Bij de Xperia Sony Tablet lijkt deze echter de gehele tablet te beschermen, daar waar Microsoft enkel de voorzijde afschermt met het toetsenbord.

De door Sony genoemde 'Cover with Keyboard' zal een prijskaartje van 100 dollar krijgen. Prijzen voor de tablet zelf starten volgens Mobiflip bij 450 dollar voor het 16 GB model. De tablets met 32 GB en 64 GB geheugen gaan respectievelijk 550 en 650 dollar kosten.

Verwacht wordt dat de Xperia Sony Tablet tijdens de IFA-beurs in Berlijn officieel zal worden aangekondigd. Sony zal hier op 29 augustus een persconferentie geven. Vorige week dook er ook al een nieuwe Xperia-smartphone van Sony op. Mogelijk dat de fabrikant beide toestellen eind augustus gaat presenteren.

0 Reactie(s) op: 'Opvolger Sony Tablet S uitgelekt'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.