'PlayStation 4 draagt codenaam Orbis, verschijnt in 2013'

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 29 maart 2012 11:30

Apps & Software

De opvolger van de PlayStation 3 zal eind 2013 verschijnen en draagt de codenaam Orbis. Dat zegt een betrouwbare bron van website Kotaku die claimt bekend te zijn met Sony's hardwareplannen.

De Orbis zal volgens Kotaku over een AMD x64-processor gaan beschikken en krijgt van dezelfde fabrikant een Southern Islands-videokaart. Deze grafische kaart zal het mogelijk maken om games met 4096 x 2160 pixels op het scherm weer te geven. Wanneer er 3D-games worden gespeeld zal dit maximaal op 1080p gebeuren.

Hiermee lijkt de opvolger van de PlayStation 3 ongeveer even krachtig te worden als de Xbox 720, mochten eerdere geruchten over deze nieuwe console van Microsoft kloppen. Sony zou inmiddels al enkele vroege versies van de Orbis aan ontwikkelaars hebben verstrekt.

Digitale distributie

Wat betreft de distributie van games lijkt Sony de ingeslagen weg met de PS Vita te volgen. Games zullen zowel op Blu-ray verschijnen als digitaal in de PlayStation Store. Hierbij zullen de donwloadbare versies van games iets goedkoper worden dan de fysieke versie in de winkel. Om daarbij de handel in tweedehands games tegen te gaan zou Sony iedere game aan een Sony Entertainment Network-account willen koppelen.

Sony zelf wil niet op de geruchten van Kotaku reageren. Wel is opvallend dat het bedrijf onlangs de domeinnaam orbis.scedev.net heeft laten registreren. Toen de fabrikant met de ontwikkeling van de Vita bezig was werd een soortgelijke domeinnaam voor de NGP (eerdere codenaam voor Vita) vastgelegd.

0 Reactie(s) op: 'PlayStation 4 draagt codenaam Orbis, verschijnt in 2013'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.