'Prijsverlaging zorgt voor uitstel Nexus-tablet'

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 06 april 2012 14:09

Apps & Software

De goedkope Nexus-tablet van Google zou enkele weken worden uitgesteld omdat de zoekgigant de prijs verder omlaag wil brengen. Dat meldt website The Verge na gesprekken met anonieme bronnen.

Geruchten over de budgettablet gaan al enkele maanden rond. Hoewel Google heeft bevestigd aan het apparaat te werken, zijn hier nog geen concrete details over prijsgegeven. Volgens The Verge zou de tablet aanvankelijk in mei moeten verschijnen met een prijskaartje van 250 dollar, maar Google zou de prijs nu wat verder omlaag willen brengen.

Kindle Fire

Door de lancering van de tablet door te schuiven naar juli verwacht Google volgens de bronnen dat fabrikant Asus enkele kostenbesparende aanpassingen kan doen. Mogelijk richt Google zich op een prijs van onder de 200 dollar, om zo te kunnen concurreren met de populaire Kindle Fire in de Verenigde Staten.

Volgens de laatste geruchten krijgt de Nexus-tablet een 7 inch-beeldscherm, een Tegra 3-processor en draait het apparaat op Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). Er zou enkel een wifi-versie van de tablet beschikbaar komen.

0 Reactie(s) op: 'Prijsverlaging zorgt voor uitstel Nexus-tablet'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.