'Rampzalige verkoop voor Facebook-telefoon HTC First'

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 22 mei 2013 09:32

Apps & Software

De Facebook-telefoon First van HTC heeft in de Verenigde Staten te kampen met tegenvallende verkoopcijfers. Dat meldt The Verge op basis van bronnen bij verschillende retailers. “Het is een ramp”, aldus een van de verkopers.

HTC en Facebook lanceerde de First in april in de Verenigde Staten. Het toestel draait op Facebook Home, een aangepaste versie van Android. De slechte verkoopresultaten van de First zouden vooral te wijten zijn aan de brede beschikbaarheid van Facebook Home op andere toestellen.

Aanvankelijk zou Facebook Home namelijk tijdelijk exclusief te vinden zijn op de HTC-smartphone, maar werd kort na de aankondiging toch al vrijgegeven voor onder meer de HTC One X, One X+, Galaxy Note II en Galaxy S III.

Verkoop HTC-smartphones

The Verge meldt dat HTC zich momenteel “in een vrije val” bevindt. Het bedrijf ziet al enige tijd consumenten overstappen op toestellen van Samsung en Apple, en weet zijn eigen telefoons als de One X en de onlangs verschenen One maar moeilijk aan de man te brengen. Verschillende topmannen van het bedrijf hebben hieraan al conclusies verbonden en hebben het bedrijf, al dan niet gedwongen, verlaten (zie onderstaande tweet van voormalig strategy-manager Eric Lin).

Om de HTC First-toestellen alsnog te slijten is er in de Verenigde Staten al een forse prijsverlaging doorgevoerd. Zo is het toestel nu, samen met een abonnement, verkrijgbaar vanaf 1 dollar. Voorheen moest er minimaal 100 dollar voor het toestel worden neergeteld.

0 Reactie(s) op: 'Rampzalige verkoop voor Facebook-telefoon HTC First'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.