'Samsung Galaxy S5 krijgt behuizing van metaal'

Door: Elmar Rekers | 30 augustus 2013 08:00

Nieuws

Samsung zal de opvolger van de Galaxy S4 voorzien van een metalen behuizing. Dat schrijft ETNews op basis van anonieme bronnen bij toeleveranciers. De Galaxy S5 zou eind dit jaar in productie genomen moeten worden.

Uitsluitsel over de metaalsoort geeft ETNews niet. Wel gaan er al lange tijd geruchten over een Samsung-smartphone met een behuizing van aluminium. Tot op heden voorzag Samsung zijn smartphone-vlaggenschepen echter altijd van een plastic jasje.

Productie Galaxy S5

Volgens de bronnen van ETNews zal Samsung later dit jaar met de massaproductie van de Galaxy S5 starten, waarna het toestel begin 2014 op de markt zal komen. De Zuid-Koreaanse fabrikant zou al in een vroeg stadium met het testen van de nieuwe smartphone zijn begonnen, om productieproblemen met het nieuwe materiaal en haperingen van de antenneontvangst te voorkomen.

Door over te stappen op aluminium volgt Samsung zijn concurrent HTC, die eerder dit jaar de goed ontvangen HTC One (review) lanceerde. Deze smartphone is volledig opgetrokken uit aluminium, en werd mede hierdoor in aanloop naar de lancering geplaagd door verschillende productieproblemen.

0 Reactie(s) op: 'Samsung Galaxy S5 krijgt behuizing van metaal'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.