‘Samsung komt met Galaxy S4 Mini’

Door: Elmar Rekers | 25 maart 2013 14:38

Nieuws

Samsung zal binnenkort een Mini-uitvoering van de Galaxy S4 introduceren. Dat meldt althans SamMobile op basis van bronnen bij een Japanse website. Het toestel zou een kleiner scherm en een minder krachtige processor krijgen.

Samsung lanceerde onlangs al een kleinere uitvoering van de Galaxy S III en de fabrikant lijkt nu ook voor de nieuwe Galaxy S4 een kleiner broertje in aantocht te hebben. Deze Galaxy S4 Mini krijgt volgens de bronnen een 4,3 inch-beeldscherm met een resolutie van 960 x 540 pixels. Aanzienlijk kleiner dus dan het 4,99 inch Full HD-scherm dat op de Galaxy S4 pronkt.

Naast een kleiner scherm zal ook de processor minder indrukwekkend zijn dan bij Samsungs nieuwe vlaggenschip. Zo gaat het toestel vermoedelijk op een dualcore-processor draaien, de nog onaangekondigde Exynos 5210. De S4 Mini zou wel gewoon met Android 4.2.2 geleverd worden en over alle softwarematige functies van de S4 beschikken.

Galaxy S4

Samsung kondigde de Galaxy S4 eerder deze maand aan tijdens een persconferentie in New York. De opvolger van de immens populaire Galaxy S III zal eind april beschikbaar komen met een instapprijs van 699 euro. Verwacht wordt dat de Galaxy S4 Mini in de zomer een lancering zal krijgen. Samsung zelf heeft echter nog niets losgelaten over de komst van het kleinere mobieltje.

[youtube]3aGjGj0nwYM[/youtube]

0 Reactie(s) op: ‘Samsung komt met Galaxy S4 Mini’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.