'Samsung start productie flexibele amoled-schermen'

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 20 juli 2012 16:05

Nieuws

Samsung zal deze zomer starten met de productie van buigzame amoled-schermen. Dat schrijft althans techwebsite The Verge op basis van een artikel op de Koreaanse nieuwssite DDaily.

Volgens de Koreaanse website zullen de flexibele schermen slechts 0,6 millimeter dik zijn en zal de productie hiervan in het derde kwartaal van start gaan. Samsung heeft op verschillende beurzen al buigbare displays getoond, maar over een productiestart werd tot op heden niet gesproken.

Dunne schermen

DDaily meldt dat de eerste generatie flexibele schermen nog beschermd zal worden door niet-buigbaar glas. Het grootste voordeel van de nieuwe amoled-schermen is vooralsnog dan ook dat ze met 0,6 millimeter aanzienlijk dunner zijn dan huidige varianten (1,8 millimeter).

Samsung zou in de toekomst apparaten willen lanceren waarbij het scherm gehuld gaat in flexibel plastic. De zogenoemde Youm-schermen zullen naar verwachting eind 2012 beschikbaar komen voor fabrikanten. Intern zou Samsung het plan hebben om 'echte' flexibele schermen in 2014 op de markt te brengen.

0 Reactie(s) op: 'Samsung start productie flexibele amoled-schermen'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.