'Spotify-concurrent Xbox Music verschijnt 26 oktober'

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 04 oktober 2012 09:57

Apps & Software

Microsoft lanceert zijn eigen streaming muziekdienst Xbox Music op 26 oktober. Dat schrijft website The Verge op basis van verschillende bronnen. Met Xbox Music zal Microsoft onder meer de strijd aangaan met Spotify.

Met een lancering van de diens op 26 oktober lijkt Xbox Music een gelijktijdige introductie te krijgen als Windows 8. Naast Windows 8 zal het nieuwe muziekplatform ook beschikbaar komen voor Windows Phone en de Xbox 360.

Xbox Music zal, net als Spotify, gebruikmaken van abonnementsvormen. Ook zal er een gratis versie beschikbaar komen, waarbij tussen de nummers door reclame te horen is. Zo melden althans bronnen van The Verge.

SkyDrive

Er is een belangrijke rol weggelegd voor SkyDrive. De integratie van deze cloud-dienst zorgt er namelijk voor dat gebruikers afspeellijsten kunnen synchroniseren tussen verschillende apparaten en dat er muziek in de cloud kan worden opgeslagen.

Microsoft zou voor de dienst als overeenkomsten hebben gesloten met de grote platenmaatschappijen, waardoor er vanaf 26 oktober direct zo'n 30 miljoen nummers te beluisteren zijn. Op den duur zal Xbox Music ook in app-vorm te downloaden zijn op Android- en iOS-apparaten.

0 Reactie(s) op: 'Spotify-concurrent Xbox Music verschijnt 26 oktober'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.